Begraafplaats IJsselmonde
Hierboven ziet U het grafmonument van de fam. van der Vorm. Volgens opschrift zijn in dit graf 13 personen bijgezet. Een van de bekendste is Willem van der Vorm, waarvan bijgaand een schilderij met zijn portret.
Willem, geboren in IJsselmonde in 1873, als zoon van Willem van der Vorm en Maaike Lagendijk. Zijn vader was vlasboer. Na zijn schooltijd begon hij zijn loopbaan als jongste bediende bij de Scheepvaart en Steenkolenmij. Al binnen 10 jaar was hij opgeklommen tot directeur. Onder zijn leiding heeft dit bedrijf een explosieve groei doorgemaakt. Hij was het die de Holland Amerikalijn uit de crisis hielp die in de dertiger jaren was ontstaan en hij vervulde daar ook een van zijn vele commissariaten. Hij verwierf een groot aandelenpakket in de HAL.Door dit alles werd hij een van de meest vermogende mensen in Nederland.
Met dat geld heeft hij veel goeds gedaan. Hij was een verzamelaar van kunst en heeft diverse schenkingen gedaan aan Museum Boymans-van Beuningen. Er is zelfs een vleugel in dit museum naar hem vernoemd. Ook ondersteunde hij de restauratie van de Goudse Glazen in de St.Janskerk in Gouda. Niet alleen de kunst, maar ook de paardensport had zijn hart Hij heeft veel betekend voor de hippische sport in Kralingen.
Een zeer markant Rotterdammer, geboren in IJsselmonde, overleden in Rotterdam en alhier begraven.

PS. Volgens een krantenbericht uit 1957 zou hij gecremeerd zijn. Als dit zo is dan is hoogst waarschijnlijk de urn met zijn as in dit graf bijgezet.
Naam:
Willem van der Vorm
Graflocatie:
 
Nummer:
006a.a 
Positie:
Geboren:
0-0-
Overleden:
24-01-1931
Leeftijd:
onbekend
© 2021 Begraafplaats van de Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde
Design, realisatie en hosting verzorgd door NetandMore Rotterdam Powered by NAM CMS.