Begraafplaats IJsselmonde

Het plaatsen van een QR code bij een graf of urn.

Sinds kort is het mogelijk op de begraafplaats om op een nieuwe en vooruitstrevende manier informatie over een overlevende op te vragen en te bekijken op een mobiel of tablet. D.m.v. van een QR code die bij het graf of urn wordt geplaatst kan men door de QR code te scannen uitgebreide informatie inzien betreffende de persoon die hier ligt begraven of bij de geplaatste urn.
Bij het graf of urn komt een kleine grafmarkering met daarop een QR code. Door deze code te scannen met een mobiel komt men op een eigen pagina van de overledenen. Dit kan een uitgebreide miniwebsite zijn of een enkele pagina.

Enkele pagina
De eenvoudige versie bestaat uit een enkele pagina met de basisgegevens en een kort verhaal over de persoon zelf. Eventueel aangevuld met een pasfoto en een foto.

Miniwebsite
De uitgebreide versie bestaat uit een kleine miniwebsite die de volgende 6 pagina’s kan bevatten. Een homepage, personalia, levensverhaal, fotoboek, rouwkaart en een eventuele rouwadvertentie.

Op de homepage vind je de basisgegevens van de overledene zoals geboortedatum, datum van overlijden, leeftijd, een kort verhaal, een pasfoto, een foto en het navigatiemenu.

Op de personaliapagina gaan we wat dieper in op de persoonlijke gegevens van de overledene. Zo kunt u hier de burgerlijke staat vinden, eventuele kinderen en de uitgeoefende beroepen.

Op de pagina levensverhaal vindt u het uitgebreide levensverhaal van de overledene. Het levensverhaal kan ondersteund worden met een aantal foto’s. De begraafplaats kan eventueel van dienst zijn in het schrijven van het levensverhaal.

In het fotoboek kunt u foto’s vinden van de overledene. Hier kan d.m.v. foto’s het leven van de persoon in beeld worden weergegeven.

De rouwkaartpagina laat de rouwkaart zien zoals deze is verstuurd na zijn of haar overlijden.

Indien er ook een rouwadvertentie is geplaatst, zou er op deze pagina een afbeelding van de rouwadvertentie kunnen staan.

De miniwebsite kan zelf worden samengesteld en hoeft niet per se alle pagina’s te omvatten. De begraafplaats adviseert u graag bij het samenstellen hiervan. De QR miniwebsite geeft op deze manier een goed beeld van de betreffende persoon en wie hij of zij is geweest, veel meer dan alleen een monument.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden en de kosten, neem dan contact op met de begraafplaats via het contactformulier. Wij nemen dan contact met u op voor het bespreken van de mogelijkheden.
© 2023 Begraafplaats van de Hervormde Gemeente Rotterdam-IJsselmonde
Design, realisatie en hosting verzorgd door NetandMore Rotterdam Powered by NAM CMS.